TELEFONOS SEGÍTSÉG

KISZÁLLÍTÁS

Kérdése van?

Küldés Mégsem
A kérdést továbbítottuk
Küldjön üzenetet!
Vissza
Family Business

SpiruVera

612

Bio-Spirulina alga-por és Aloe vera-kivonat tartalmú étrend-kiegészítő kapszula. Megelőzheti a vitaminhiány kialakulását, helyreállíthatja a bélflórákat.

90 kapszula

Jelenleg nincs készleten!

Információ
Étrend-kiegészítők
Rendelkezésre állás
24-48 óra
SALE
Nettó egységár: 0 Ft 0 Ft
Ár: 6.380 Ft 6.380 Ft
28.60 pont
Kosárba

Bio-Spirulina alga-por és Aloe vera-kivonat tartalmú étrend-kiegészítő kapszula

A spirulina egy különleges alga, természetes és könnyen emészthető teljes értékű fehérjeforrás.
A napi adagja kb. 15 dkg hús elfogyasztásával ér fel!

Megelőzheti a vitaminhiány kialakulását, helyreállíthatja a bélflórákat. Antioxidáns tartalma segíthet megkötni a káros szabadgyököket. Lúgosító hatása miatt meggátolhatja szervezetünk savtúltengését. A spirulina alga a húsz létfontosságú esszenciális aminosavból tizennyolcat tartalmaz, továbbá a béta-karotinoidok teljes spektrumát. B12 vitamintartalma kimagasló, az aloe verának több mint 200 jótékony hatása ismert így a spirulinával kombinálva a legkülönfélébb problémákra is megoldást nyújthat.

Javasolt napi adag: 3x1 kapszula.

90 db kapszula

 

SpiruVera kapszuláról bővebben

Étrend-kiegészítőkre csak abban az esetben nem volna szükségünk, ha nem követünk vegetáriánus vagy speciális táplálkozási étrendet, ha nincs egészségügyi, közérzeti vagy erőnléti problémánk, ha rendszeresen és változatosan táplálkozunk. De vajon manapság ki tudja ezt elmondanimagáról?

A táplálkozásunk sokszor szegény bizonyos tápanyagokban, mert rohanóvilágunkban kevés időt és figyelmet fordítunk étkezésünkre.

Termék adatok: a doboz tartalma: 90 db kapszula, nettó tömeg: 54,9 g1 kapszula = 1 dl friss aloe vera

Általánosan a SpiruVera hatóanyagairól

A Spirulina kékalga a mikroalgák közül a legkorábban felfedezett és legismertebb fajta, természetes és könnyen emészthető teljes értékű fehérjeforrás. Tápanyagtartalmát tekintvekb. 60%-ban tartalmaz fehérjét, vitamin- és ásványianyag-tartalma magas, illetve klorofill- ésenzimbőség jellemzi. B12-vitamin-tartalma kimagasló, a béta-karotinoidok teljes spektrumáttartalmazza, emellett fikocianin- és többszörösen telítetlen zsírsav-tartalma is jelentős, a 20 életfontosságú esszenciális aminosavból 18-at tartalmaz.

Vitaminok: B1, B2, B5, B6, B9, B12, A, E, C, PP; Mikroelemek: vas, jód, kalcium, nátrium,kálium, réz, magnézium, mangán, cink, foszfor, szelén, króm, vanádium. Ezeknek köszönhető, hogy a Spirulina alga általános egészségjavító, roboráló és egészségmegőrzőhatással bír. A készítményben bio minőségű indiai alga található!

A leggazdagabb és legteljesebb étrend-kiegészítő

Azokon a helyeken, ahol rendszeres algafogyasztók élnek, az emberek kitűnő egészségnek örvendenek, és közülük kerülnek ki a hosszú élet rekorderei is. Amerikai táplálkozáskutatók aSpirulina algát megvizsgálva azt találták, hogy a Spirulina alga legekkel szolgál számunkra. Nagyobb koncentrációban tartalmaz funkcionális tápanyagokat, melyek a természetes élelmiszerekben, növényekben és magokban fordulnak elő. A Spirulina algában találhatóesszenciális aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget. Több mint 60%-os emészthető növényi fehérje tartalmával rendkívüli fehérje forrás. A Spirulina alga zsírsavösszetétele nagyon kedvező, megtalálható a gamma-linolénsav, ami viszonylag ritkán előforduló, többszörösen telítetlen, egészségvédő hatással rendelkező zsírsavféleség. Csökkenti a vér koleszterinszintjét és azon belül is a káros hatásúLDL-koleszterin koncentrációját, miközben növeli az érvédő HDL-koleszterin arányát, lassítjaaz érelmeszesedést, és értágító hatásának köszönhetően csökkenti a vérnyomást.

A Spirulina alga sejtfala nem emészthetetlen cellulózból épül fel, hanem emészthető mucopoliszacharidból álló réteg képezi külsejüket. Ezért nem terhelik meg a szervezetet, éstartós fogyasztásra is alkalmasak.

 

Komplex vitamin- és ásványianyag-tartalma az erő és az egészség biztosítéka. Az A-vitamin előanyagának, a béta-karotinnak leggazdagabb természetes forrása. Magas a D-, E-, K-vitamin tartalma, ill. a növényi táplálékokból teljes mértékben hiányzó B12-vitaminttartalmaz, ezért a vegetáriánusok ideális táplálék-kiegészítője.

Sok benne az ásványi anyag is (vas, mangán, magnézium, kálium, cink), mégpedig szerves kötésben, vagyis könnyen felszívódó formában. Béta-karotin-, klorofill- és szelén tartalma miatt szabadgyökfogóként fontos szerepet tölt be az érelmeszesedés késleltetésében, aszervezet ellenálló képességének megerősödésében és a rák megelőzésében. Fikocianintartalma jótékonyan hat a csontvelő regenerációjára, ezért fogyasztása különösen ajánlott sugárkezelések után.

A Spirulina lúgosító jellege meggátolja szervezetünk savtúltengését. Antioxidánsai védik a szervezetet a rákkeltő szabad gyököktől, erősítik a szervezet immunrendszerét, lassítják az öregedés folyamatát. Enzimgarnitúrája segíti az anyagcsere és az emésztés egyensúlyának fenntartását.

Ahhoz is hozzájárul, hogy a tejsavbaktériumok és a bifidobaktériumok élősejtszáma magas értéket érjen el, ezzel segíthet a bélflóra helyreállításában is. A kékalga prebiotikus tulajdonságai miatt a komolyabb betegségekkel együtt a túlszaporodó Candida albicans leküzdésében is fontos szerepet játszhat.

Jótékony hatásból jeles

  • salaktalanítás segítése
  • csontritkulás megelőzése
  • vérképzés támogatása
  • daganat elleni védelem támogatása
  • fogyókúra támogatása, éhségérzet csökkentése sejtanyagcsere, sejtépítés támogatása
  • immunerősítés
  • rákos megbetegedések megelőzése
  • érelmeszesedés késleltetése
  • vitamin- és ásványi-anyag pótlása
  • a szervezet savasságának csökkentése
  • bőr és kötőszövetek rugalmasságának fokozása

 

Érdekességek

Spirulina alga az élet forrásából

Földünkön ma 25 ezernél is több algafajta él. Egyesek sós vízben fordulnak elő, vagy édesvíziek, más fajták a talajban, a növényeken vagy sziklákon honosak. A több méter hosszú, tengerekben élő makroalgáktól a mikroszkóppal látható egysejtűekig terjed a fajtagazdagsága. Ilyen mikroalga az apró, kékeszöld spirulina platensis is.

 

E nélkül az algafajta nélkül életünk aligha lenne elképzelhető. Ennek a spirál formájú,kékeszöld algának köszönhető a Földön az élet valamennyi formája. 3,6 milliárd évvel ezelőtt kezdte el fotoszintézis útján termelni bolygónkon az oxigént, és ezzel megteremtette a magasabb szintű élet lehetőségét. Máig fennmaradtak, és mindig megújulnak ezek amikroorganizmusok.

A kékalga fogyasztására utaló legkorábbi adatok a 16. századból, Mexikóból kerültek elő. Azindiánok a vízből zöldes színű élelmiszert gyűjtöttek és fogyasztottak nagy mennyiségben.

A vízi majom elmélet szerint őseink a szárazföld meghódítása után egy ideig újra a tengerben és annak közelében éltek, így étrendjükben fontos szerepet játszottak az algák is, amelyek esszenciális aminosavakat, fontos zsírsavakat, sokféle vitamint és ásványi anyagot biztosítottak a szervezetüknek.

Amerikai kutatók a japánok táplálkozási szokásaival, vagyis a tengeri táplálékok fogyasztásával hozzák kapcsolatba, hogy Japánban 66 százalékkal kevesebb tüdőrákos beteg van, mint Angliában vagy az USA-ban, bár egy japán professzor felmérései szerint a japánokugyanannyit dohányoznak, mint az amerikaiak.

Egy tudományos értekezésben japán tudósok azt állították, hogy a súlyos cukorbetegségben szenvedőknél a Spirulina 8 heti szedése után a cukorérték az enyhe lefolyású cukorbetegek szintjére csökkent. Itt azt is leírták, hogy Japánban sokan szednek Spirulinát, a páciensek 45%-a a szert különböző betegségek ellen szedi, a 25%-a pedig cukorbetegség ellen.

A klinikai megfigyelések igazolták náluk, hogy cukorbetegség esetén meglepően jóeredményt lehet elérni.

A sokoldalú biológiai hatásukról ismert mikroalgák a zsírpárnácskák kezelésében is azérdeklődés középpontjába kerültek. A kékalga GLA-zsírsav tartalma és a zsír valamint szénhidrát felszívódását is gátló tulajdonsága valószínűleg ehhez is hozzájárulhat bizonyosmértékben.

A Spirulina kiváló vírusellenes hatással is rendelkezik, tudományos kísérletek igazolják, hogya herpesz-, influenza- és a HIV-vírusok terjedését is jelentős mértékben gátolhatja.

Kínai kutatók azt állítják, hogy a fikocianin – amely a Spirulina alga kékes színanyagát adja -még akkor is szabályozza a fehérvérsejtek képzését, amikor az őssejtek kémiai mérgek vagy például radioaktív sugárzás miatt már egyértelműen sérültek. Ennek alapján vetették be a Spirulinát Ukrajnában sugárfertőzöttek kezelésére, miután 1986. április 26-án Csernobilban abékés atomfelhasználás legszörnyűbb katasztrófája bekövetkezett. A reaktormag felrobbant és a radioaktív sugárzás, elsősorban a cézium 137 és a jód 131 izotóp szétterjedt és végzetes sugárfertőzést okozott az ukrán lakosság jelentő hányadában. Az áldozatok őssejtjei oly mértékben sérültek, hogy a mai napig túlságosan kevés fehérvérsejtet és vörösvértestetképez az immunrendszerük. Már 6 héttel a Spirulina alga adagolásának kezdete utánmérhető terápiás sikerekről számolhattak be.