TELEFONOS SEGÍTSÉG

KISZÁLLÍTÁS

Kérdése van?

Küldés Mégsem
A kérdést továbbítottuk
Küldjön üzenetet!
Vissza
Family Business

Borsolaj 15 gr

190

A Betyár fűszerolajok speciális eljárással készülnek a fűszernövényekből, mely során az eredeti növényi íz és aroma, a vitaminok és nyomelemek maradéktalanul megmaradnak.

Információ
Betyár fűszerek
Rendelkezésre állás
24-48 óra
SALE
Nettó egységár: 0 Ft 0 Ft
Ár: 930 Ft 930 Ft
4.20 pont
Kosárba

Csodálatos ízekkel varázsolja el megszokott ételeit
Értékes anyagai fontosak az egészséges táplálkozáshoz
Fűszerezés kellemetlenségek nélkül, gazdaságosan
A család minden tagja egyéni ízlésvilágának megfelelően használhatja


 Az ételeink savár-borsát megadó fűszerek közül nemzetközi viszonylatban a bors áll az élen. Ez a legismertebb és legáltalánosabban használt fűszer az egész világon. Az Elő-Indiában, Szingapúrban honos, Ázsiában és Amerikában termesztett cserje bogyója szolgáltatja az értékes fűszert. A növény éretlenül szedett, szárított termése a feketebors, mely jellegzetesen fűszerszagú és csípős ízű. A növény érett, piros bogyójából lesz a külső héj áztatással vagy dörzsöléssel való eltávolítása után a némileg enyhébb, világosbarna színű fehérbors. Mindkettő illóolajat, piperint, pirolint, kavicint, zsírosolajat, keményítőt, szénhidrátot, enzimeket és gyantát tartalmaz. Mindkét formában ízlésnek megfelelően minden ételhez adható, kivéve az édes ételeket. Így pl. levesek, főzelékek, saláták, húsételek, páclevek, halak ízesítésére alkalmazható (borsos marhatokány, pirított máj, tojásos gombapaprikás, vagdalthús-félék), de ételek utánízesítésére is kiváló.
 
Ennek a fűszernek nemcsak ízesítő, de étvágygerjesztő hatása is van. Használatával azonban vigyázni kell, mivel izgató hatása miatt a májat, epét, vesét, végbelet megtámadhatja. A fehérbors a húsiparban a töltelékes áruknál szinte nélkülözhetetlen fűszer.
A borsot Indiában Nagy Sándor katonái fedezték fel, áthozták Görögországba. A bors hódítása nagyobb és főként tartósabb lett, mint az egykor oly hatalmas fejedelemé. Elsőnek a rómaiak kapták fel, akiknek pazar lakomáin, amelyeket hatalmas ivások követtek, igen sok izgató fűszerre volt szükség.
Tovább és tovább vándorolt a bors, s már nem volt egyedül, nyomában járt az indiaiak többi egzotikus fűszere: a fahéj, a szerecsendió, a gyömbér, a szegfűszeg – a fűszerek valóságos regimentje. Aranyat ért valamennyi! Rómában az időszámításunk előtti 4. század végén 5000 font súlyú arannyal fizettek egy 3000 font súlyú fűszerszállítmányért. Nem csoda, hogy a későbbiekben olyan nagy verseny kezdődött és annyi háborúság folyt az európai tengeri hatalmak között a gyarmatáruk megszerzéséért. Ennek jegyében indult útnak Kolumbusz Kristóf nyugat felé Indiát keresve, ez vezette a portugál Vasco di Gamát Afrika körülhajózásával Indiába, és ez irányította útba a földet elsőként körülhajózó portugál Magellán expedícióját.
 
Mint természetes antibiotikum, baktérium- és gombaölő hatású. Jó hatással van az anyagcserére, emésztésjavító, az erjedéses hasmenés, a felfúvódás, a gyomorrontás természetes ellenszere. Torok- és mandulagyulladás esetén, főleg kisgyermekek számára, gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító. Alkalmazása diétázóknak, fogyókúrázóknak különösen ajánlott, mivel mint jó emésztésserkentő, fogyasztó hatású.