TELEFONOS SEGÍTSÉG
KISZÁLLÍTÁS
Kérdése van?
Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás.
Információ
Rendelkezésre állás
Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás.
Nemcsak a gabonák, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.
Kiemelendő kalcium tartalma is, amely nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalciumforrást jelentő élelmiszer.
Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonafélékénél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére.
Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a liszt érzékenyek mindennapi étrendjébe.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1529 / 365
Fehérje (g / 100 g) 14,6
Szénhidrát (g / 100 g) 56,8
Zsír (g / 100 g) 8,8
Élelmi rost (g / 100 g) 15,5
Ásványi anyagok: kalcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink.
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C.
Jótékony hatással van: szívizomműködés, elme frissen tartása.
Felhasználása: reggelire, kásához, müzlihez, kefírbe, tejbe, süteményekhez, kenyérsütéshez.