Csak 45 év feletti Nőknek! 2018.05.15.

Klimax tünetei, nőgyógyászati problémák.

Klimax tünetei, nőgyógyászati problémák

A változókor (menopauza) tünetei » Akarattól függetlenül jelentkező (vegetatív) tünetek kísérik a klimaxot:

 • hőhullámok,
 • szédülés,
 • migrénes fejfájás,
 • nehezen elinduló vizelés,
 • ingerlékenység,
 • idegesség,
 • hangulatváltozások,
 • ideges kimerültség,
 • depresszióhajlam,
 • emésztési zavarok.

Ebben a korban sokan azt gondolják, hogy a "diszfunkcionális vérzések" jelentkezése természetes. Fontos hangsúlyozni: ez nem azt mutatja, hogy a nő a "változás korába" lépett, hanem azt, hogy szervezetében rendellenesség mutatkozik.

Bizonyított tény a nemi hormonoknak a bőrre gyakorolt hatása. A tüszőhormon hiánya miatt a bőr ráncolódik, vizet veszít, tónusa csökken. Gyakran túlsúlyba kerülnek a szervezet által termelt férfi hormonok, ekkor férfias szőrnövekedés alakul ki.

A klimax idején a szeméremtest bőre tüszőhormon hiányában elvékonyodik, elszíneződik, égő, csípő, viszkető érzés teszi szinte elviselhetetlenné ezt a jelenséget. Tüszőhormon adására ez is kedvezően változhat. Sérülékennyé válik a hüvelyhám, gyakori a hüvelygyulladás.

Ilyenkor keletkeznek a nemi szervek süllyedéses betegségei: a medence izom- és szalagrendszere meglazul, a hólyagfal beboltosul a hüvelybe, vizeletelcseppenést okoz. Tüszőhormon-kezelés e betegségeket is előnyösen befolyásolhatja.

Szívinfarktus, csontritkulás

A nemi hormonok ciklusos szintje bizonyos mértékig véd a szívinfarktus ellen. A menopauza előtti időszak során a férfiak között négyszer gyakoribb ez a betegség, mint a nők körében. A nem menstruáló nők már ugyanolyan arányban kapnak infarktust, mint a férfiak.

Súlyos következménye a csontritkulásnak az öregkori combnyaktörés, amely minden második-harmadik 80 év fölötti nőt fenyeget. Közvetlenül is veszélyezteti az életet: a sérültek körülbelül 50%-a meghal az első 24 órában. Amerikában már több mint 30 esztendeje, Nyugat-Európában másfél-két évtizede, nálunk körülbelül 4-5 éve elkezdték a nők rendszeres tüszőhormonpótlását.

Hormonpótló készítmények

Az Amerikai Egyesült Államokban a posztmenopauzális nők 50%-a használ panaszai enyhítésére és a hosszú távú tünetek megelőzésére valamilyen hormonpótló készítményt, míg ez az arány Magyarországon mindössze 4-6%. A modern, új generációs készítmények pedig megjelentek már a hazai piacon is, érdemes konzultálni a kezelőorvossal az alkalmazás lehetőségeiről.

A táplálkozásunk során sok plusz ösztrogén kerül a szervezetbe. Ezek lehetnek káros hatású xenoösztrogének, vagy jótékony hatású fitoösztrogének.

Mióma

A mióma a méhben kialakuló jóindulatú elváltozás, mely a nők körében az egyik leggyakoribb daganatféleség. Azért fontos a változókorral kapcsolatosan megemlíteni mert, a mióma kialakulása / növekedése függ a szervezetben jelenlevő ösztrogén mennyiségétől. Erre utal, hogy az első menstruáció előtt - amikor az ösztrogénhormonszint még alacsony - általában nem fordul elő, valamint hogy a változó kor után - amikor a hormon mennyisége lecsökken - a tumor megkisebbedik, ugyanakkor a terhesség alatt - a hormonális változások következtében - mérete fokozatosan növekszik. Ezért akinek a szerezetében mióma található konzultáljon kezelőorvosával, amennyiben bármilyen ösztrogén tartalmú készítményt fogyasztana. (Mióma esetén nem javasolt az ösztrogén tartalmú készítmények fogyasztása.)

 

a mi ajánlatunk a fent felsorolt problémákra: Femenosan tabletta és az Osteosan tabletta

 

A Femenosan tabletta a változó korban lévő hölgyeknek készült, segítségével megelőzhetőek, illetve enyhíthetőek a klimax negatív hatásai. A Femenosan tabletta növényi eredetű, fitoösztrogén hatású hatóanyagokat tartalmaz, melyek helyettesítik az ösztrogén-hormont anélkül, hogy a mellrák kialakulásának gyakoriságát növelnék.

Ezeket a hatóanyagokat szója-izoflavonoidoknak nevezzük, két legfontosabb képviselőjük a daidzein és a genistein. Tudományos vizsgálatokkal igazolták, hogy a genistein hatékony a rákos sejtek kialakulásának megelőzésében és segít megőrizni az artériák rugalmasságát, meggátolja az érelmeszesedés kialakulását, így képes megelőzni a szívbetegségeket is. A szója-izoflavonoidok kedvező hatását az osteoporosis (csontritkulás) kezelésében is igazolták. A Femenosan tablettában található cink és E-vitaminerősíti szervezetünk immunrendszerét és az izoflavonoidok hatékonyságát.

A Femenosan ajánlott napi adagja 2x1 tabletta a reggeli és esti étkezés előtt (erős panaszok esetén 4x1 tabletta).

Az elégtelen kalcium-szinttel összefüggő népbetegség, a csontritkulás (osteoporosis) ellen nyújt hathatós védelmet az Osteosan tabletta.

 • fogyasztása 30 év felett mindenkinek ajánlott
 • D3-, C-, B6-, K1- és E-vitamint tartalmaz a Magnézium és Kalcium mellett 
 • a változókorban és utána is szedése kiemelten javasolt

Az ösztrogénhiányos állapot kezelésére a Femenosan tabletta, a kalcium pótlásra pedig az Osteosan tabletta a megoldás. A csontritkulás (oszteoporózis) két fő okra vezethető vissza, mindkettő az elégtelen kalcium szinttel függ össze. Az egyik a változókoron túljutott nők esetében fellépő ösztrogén-hormon szint csökkenése, mely elősegíti a kalcium „kioldódását” a csontokból, a másik pedig a nem megfelelő kalcium bevitel. Az Osteosan kalcium mellett magnéziumot is tartalmaz, mivel a kalcium magnézium nélkül nem hasznosul kellőképpen. A készítményben található vitaminok (C, D3, K1, B6) fontos résztvevői a kalcium anyagcserének, jelenlétük optimalizálja a kalcium beépülését a csontokba.

A csontrikulás tünetei: A betegség nem jár tünetekkel. A csontritkulás nem fáj, nem okoz semmilyen mozgásbeli változást. Az állapot következményeként bekövetkező törések is csak súlyosan csökkent csontsűrűség esetén jelentkeznek. A csontsűrűség (a csontrendszer ásványi anyag tartalmának foka) úgy 25-30 éves korunkig növekszik, majd elkezd csökkeni. Ennek megfelelően itt is a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt. Ezért fejlesztettük ki az Osteosan készítményt.

Az Osteosan ajánlott adagja 3x1 tabletta naponta.

 

 

Terméktapasztalatok / Mások mondták  

 

"2007 májusában nőgyógyászati problémám adódott. Előzményei: erős hőhullámok, melyek szívveréssel, arcpirulással jelentkezett. Igen kellemetlen nekünk nőknek a változókor küszöbét átlépni. Volt egy kisebb műtétem, de utána sem lett jobb.
Először kipróbáltam különböző gyógyszertári készítményeket, amelyek egyáltalán nem voltak eredményesek. Ekkor határoztam el, hogy kipróbálom az FB Femenosan készítményét, mellyel pénzt tudok megtakarítani és még a jutalékomat is növeli. Napi 3x1 szemet szedtem és már az első doboz elfogyasztásánál éreztem, hogy a hőhullámok ritkulnak. Nagyon jó érzés volt, hogy a harmadik hónap végére már egyáltalán nem jelentkeztek a hőhullámok, sem a vele járó heves szívdobogások és arcpirulások. Azóta is tünetmentes vagyok. Azóta ajánlottam ismerőseimnek, akik hasonló tünetektől szenvedtek. Nekik is sokat segített, zökkenőmentesen tudnak élni és dolgozni. Köszönöm Dr. Bérci Istvánnak valamennyi készítményét, és további sikeres kutatást kívánok."  SEMSEI MÁRIA, Kunmadaras

 

"A Femenosan áldásos hatásáról szeretné pár szót írni. Öt éve a nagy műtétem után, úgy döntöttem nem fogadom el a hormon gyógyszert, hanem valamilyen természetes alapú terméket választok. Más terméket is próbáltam, de amikor megismertem a Femenosant intenzíven kezdtem szedni. Az első hónapban naponta 4-5 szemet is, aztán később amikor szűntek a tünetek egyre kevesebb is elég volt. Oldja a feszültséget, egyre inkább elmarad a rettegett hőhullám. Most már öt hónap szünetet is tudok tartani, de mihelyt érzem a változást rögtön szedni kezdem. Jó szívvel ajánlom, akinek ilyen problémája van."  Gréczi Józsefné, Kapuvár

 

"A FEMENOSAN-ról is néhány szót. Nagyon szeretem jótékony hatását. Nincs éjszakai izzadás, lelki krízis és nem is tudom, hogy még mi nincs, mert nem is volt. Nagyon hasznos a változó korban lévőknek, jó szívvel tudom ajánlani." Rékasi Cecília, Kiskunhalas

 

"Alvászavar, sírás, hőhullám, így jött egy hölgy hozzám. Azonnal tudtam, hogy hormonális alapon van az egész. Elkezdte szedni a Femenosan tablettákat. Le sem tudom írni az örömét. Egy hónap használat után megölelt és azt mondta, hogy megmentettem a sok kíntól. Örvendek, hogy embereken tudok segíteni. Én is használtam a Femenosan-t. Enyhe hatásával nagyon sok kellemetlenséget oldottam meg az életembe." Rittner Erdész Hajnalka, Csíkszereda

 

"A nagyobbik lányomnak 12 évesen állapították meg a csontritkulást. Mi már mindent kipróbáltunk, mikor az FB-ben megjelent az Osteosan. Elkezdtük szedni, és két hónap alatt beépült a kalcium a csontjaiba. Régebben, ha elesett, mindig tört valamije. Ma már büszkén mondom mindenkinek, hogy 2 éve nincs törése!Gusztonyi Melinda

 

"Kedves ismerősöm csontritkulásba szenved és nem akart gyógyszert szedni. Ajánlottam neki a termékünket, három éve szedi kisebb szünetekkel. Télen egy hatalmasat esett, de hála Istennek semmije nem tört el. Az orvos aki megvizsgálta kérdezte is tőle,hogy mit szed? Annyit mondott, hogy szedje tovább amit eddig mert biztosan használ ha semmije nem törött el ekkora esésnél. Én is amióta szedem, nem fájnak a lábaim. Férjemmel is szedetem kúraszerűen, neki mindig görcsölt a lába. Elmúlt. Bátran ajánljátok!!!" Gréczi Józsefné, Kapuvár


"Én évente 2-3 dobozzal szoktam bevenni belőle, amikor úgy érzem, a lábujjaim mintha kissé zsiborognának. Néhány éve voltam csontsűrűség vizsgálaton. Nagyon jó volt az eredmény. Nem is volt még semmilyen törésem, pedig nem mostanában születtem. Jó szívvel ajánlom mindenkinek megelőzésre is. Köszönet érte azoknak akiket illet." Sántha Imréné