TELEFONOS SEGÍTSÉG

KISZÁLLÍTÁS

Kérdése van?

Küldés Mégsem
A kérdést továbbítottuk
Küldjön üzenetet!
Vissza
Market7

Revita U étrend-kiegészítő

9699

Vitaminokat és rutint tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula.

U-vitamint, C-vitamint és Rutint tartalmazó kapszulák, melyek összetevői antioxidáns hatásúak és növelik az érfalak rugalmasságát. A rutin (P-vitamin) elősegíti a C-vitamin felszívódását.

Információ
Bertha Medical
Rendelkezésre állás
SALE
Nettó egységár: 0 Ft 0 Ft
Ár: 0 Ft 0 Ft
7.40 pont

A Revita-U étrend-kiegészítő U-vitamint tartalmaz. Nem véletlenül! Ez a pici szerves molekula olyan, a vér- és nyirokkeringésben jelen lévő "idegen" anyagokat képes megkötni (például sejttörmelékek, daganatsejtekből származó mérgező anyagcseretermékek, nehézfémek), amik csak nehezen tudnak a májon keresztül kiürülni. A készítmény az U-vitaminon kívül, C-vitamint és Rutint (P-vitamin) is tartalmaz.

U-vtiamin

Az U-vitamin, vagyis az S-metil-metionin kiváló gyökfogó, vagyis antioxidáns. Hatásait több helyen fejti ki, elsősorban a sejtek határfelületein. Ezeken a helyeken átalakítja a szervezetből nem, vagy nehezen eliminálható molekulákat úgy, hogy metabolitként (anyagcserevégtermékként) azok kiürülhessenek.  Ezzel a tevékenységével elősegíti azoknak a molekuláknak a sejtbe történő beáramlását, amelyek a sejtépítéshez szükségesek. Az aminosavak a sejten belül részt vesznek a DNS szintézisben. Ez a folyamat annál biztonságosabb, minél kevesebb a sejtmembránok körül a nehezen kiürülő metabolit, illetve az eltöredezett molekula. Azt már korábbi kutatások igazolták (orosz biokémikusok), hogy az U – vitamin aktív - S - és ugyan csak aktív metil csoportjai a nehezen kiürülő metabolitokat ezen csoportjaival megjelöli, a metabolitok így felismerhetővé válva gyorsabban ürülnek ki. Ha ezek a reakciók U - vitamin hiányában nem játszódnak le, akkor nagy az esélye annak, hogy a fent említett nem kívánatos molekulák a membránon keresztül bejussanak a sejtekbe és ott a sejtosztódás során megváltoztassák az új sejt aminosav  szekvenciáját. Ez megakadályozza az ép sejtek osztódással történő regenerálását. Ezt a reakció sorozatot végiggondolva, könnyen belátható, hogy az U-vitaminnak nem csak a sejtek regenerálásában van fontos szerepe, hanem a daganatsejtek képződésének kockázatát is csökkentheti. 

  • Az U-vitamin elvégzi a sejtek felületén a „takarító” tevékenységet
  • Carrier (hordozó) szerepet tölt be a zsíroldékony vitaminoknál, továbbá a szelénnél és a β-karotinnál. Azaz segíti ezek felszívódását, és vezeti azokat egészen a felhasználás helyéig.
  • Az immunrendszert is támogatja azáltal, hogy az immunitásban fontos fehérjék felépítésének útját a tisztogatási tevékenységével betölti.

P-Vitamin

A P-vitamin (rutin) a hajszálerek áteresztőképességét (permeábilitás) szabályozza, hiányában áteresztővé válnak a kiserek, vérzések léphetnek fel. Több növény levele és szára, gyökere tartalmaz rutint. P- vitamin hiánya esetén a hajszálerek áteresztőképességének fokozódása miatt piros arcszín, rezes-erezett orr jöhet létre, egyben étvágytalanság, izomgyengeség, túlérzékenység (allergiára való hajlam) és gyulladásokra, vizenyőre (ödémára) való hajlam léphet fel. tablettát hajdinából (Fagopyrun esculentum) és rutafűből (Ruta graveolens) állítják elő.

C-vitamin

A C-vitamin a szervezeten belül a mellékvesekéregben és fehérvérsejtekben mutatható ki a legnagyobb mennyiségben. A C- vitamin részt vesz az intermedier (köztes, közbenső) anyagcserében, jelenléte a bélcsatornában a vas stabilizálásához és felszívódásához szükséges. A C- vitamin erősíti az adrenalin hatását, továbbá fokozza a kötőszöveti sejtek fejlődését. Fokozott fizikai megterhelés, gyulladásos, lázas esetben, dohányzás és alkohol fogyasztásakor, terhességben és szoptatáskor nagyobb a szervezet C- vitamin igénye.