TELEFONOS SEGÍTSÉG

KISZÁLLÍTÁS

Kérdése van?

Küldés Mégsem
A kérdést továbbítottuk
Küldjön üzenetet!
Vissza
Market7

Revitasol Junior étrend-kiegészítő

9697

Vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat és flavonoidokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula és oldat gyermekeknek.

A termékben lévő zsíroldható vitaminok - nemzetközi szabadalom alapján - vizes oldat formájában kerültek az összetevők közé, ezáltal biztosítva a hatékony felszívódást!

Információ
Bertha Medical
Rendelkezésre állás
24-48 óra
SALE
Nettó egységár: 0 Ft 0 Ft
Ár: 0 Ft 0 Ft
10.90 pont
Kosárba

Gyermekeink számára a megfelelő vitaminok nélkülözhetetlenek az egészség megőrzéséhez és a harmonikus fejlődéshez egyaránt. Minden szülő szeretné megtalálni a lehető legjobb vitaminkészítményt gyermeke számára. A Revitasol Junior nemzetközi szabadalom által védett, egyedi technológiával készül, hogy a vitaminok a lehető leghatékonyabban szívódhassanak fel, olyan esetben is, amikor erre más készítmények nem képesek. A Revitasol Junior a felnőttek számára kifejlesztett Revitasol készítményhez hasonlóan, az új, szabadalmaztatott technológiának köszönhetően a zsírban oldódó létfontosságú vitaminokat vízoldékony formában tartalmazza, ami megnöveli ezáltal a felszívódási hatékonyságukat.

30 db kapszula és 100 ml oldat

 

Az egészség megőrzéséhez a gyerekeknek is megfelelő mennyiségű vitaminra van szükségük, hiszen a vitaminok életfolyamatok szabályozásában vesznek részt, hatással vannak a szervezet valamennyi működésére. A gyerekek vitaminellátottsága különösen fontos, mert az esetleges hiányállapot növekedésüket, fejlődésüket károsan érinti. A gyerekeknél a kor, és a nem határozza meg, hogy mennyi vitaminra van szüksége szervezetüknek a zavartalan fejlődéshez. 

A Revitasol Juniorban megtalálható hatóanyagok mindegyike nagyon jól felszívódó formában van jelen, mert a felnőtteknek kifejlesztett Revitasolhoz hasonlóan a Dr. Bertha András által feltalált és szabadalmaztatott technológia alapján készül. (Az elsőbbségi magyar bejelentés száma: P0002561 - 2000.07. 04., a nemzetközi bejelentésé PCT/HU01/00073 - July 2, 2001)

 

A vitaminokat oldhatóságuk alapján különböztetjük meg, így vannak zsírban oldódó (A, D3, E, béta-karotin) és vízben oldódó vitaminok. A szabadalmaztatott technológia által a zsírban oldódó vitaminok vízoldható formában vannak jelen a Revitasol Junior folyadék részében, ezáltal a zsíroldható vitaminok felszívódásra alkalmassá válnak akkor is, amikor más készítmények erre a szervezet belső egyensúlyának felborulása miatt nem képesek (betegségek, gyógyszerek mellékhatásai, fogyókúra, szellemi és fizikai leterheltség, influenza). 

Az A-vitamin (retinol) egyik legismertebb funkciója a látáshoz kötődik, de a bőr és a nyálkahártyák épségéhez, működéséhez is engedhetetlen. Hiánya szürkületi vakságot, szemszárazságot és egyéb szembetegségeket okoz, valamint lassítja a gyermek növekedését. A-vitamin forrás: a máj, a tojás, a tej és tejtermékek, de az A vitamin elővitaminjában, béta-karotinban gazdagok a sötétzöld, mélysárga, és vörös színű zöldségek, gyümölcsök.

A D3- vitamin (kalciferol) egyensúlyban tartja a kalciumháztartást: segíti a kalcium felszívódását, így biztosítja a gyermek csontképzéséhez nélkülözhetetlen kalcium mindenkori megfelelő mennyiségét. Hiánya – amelyet leggyakrabban az elégtelen bevitel és a napozás mellőzése okoz – gyermekekben angolkórhoz vezet, amelynek megelőzésére kapják a gyermekek a D-vitamin-cseppeket. Természetes D-vitamin forrás: tej, tejtermékek, tojás, máj, margarin

Az E-vitamin (tokoferol) antioxidáns hatású, semlegesíti a káros hatású szabadgyököket és védi a sejthártyát. Hiánya idegrendszeri zavarokat válthat ki. E-vitamin forrás: olajos magvak, növényi olajok, hüvelyesek, gabonafélék csírája, hús, máj, tojás. (Ez utóbbi három nyersanyag E-vitamin tartalma az állatok takarmányozásától nagyban függ.)

A vízben oldódó vitaminokat csak korlátozott mértékben képes a szervezet tárolni – gyorsan kiürülnek – ezért folyamatos utánpótlásukról különösen fontos gondoskodni.

A B1-vitamin (tiamin) részt vesz a szénhidrát-anyagcsere szabályozásában és az idegrendszer energiaellátásában. Hiánya enyhébb formában fáradtságot, memóriaromlást, alvászavart, nyugtalanságot okoz. B1-vitamin forrás: száraz hüvelyesek, barna kenyér, hántolatlan rizs, olajos magvak, máj, élesztő.

A B2-vitamin (riboflavin) különböző anyagcsere-folyamatok szabályozásában vesz részt és nélkülözhetetlen a sejtlégzéshez, a nyálkahártya épségének megőrzésében. Kulcsfontosságú a sejtek oxigént igénylő folyamataihoz, illetve nélkülözhetetlen a zsírok, fehérjék, szénhidrátok anyagcseréjéhez, vagyis az energianyeréshez. A B2-vitamin felnőttek számára többek között az egészséges bőr és köröm megőrzésében fontos, de a látásra is kedvező hatással van, fontos ellenszer a fáradt szem megnyugtatására. A riboflavin gyermekkorban kiemelten fontos, tartós hiánya esetén ugyanis visszamaradás jelentkezhet a növekedésben.

A szervezet riboflavin hiányából számos negatív tünet kialakulhat, mint szájzugrepedés (illetve a nyelv, a szájnyálkahártya gyulladásos megbetegedése), gyomorrendszeri-bélrendszeri panaszok vagy bőrgyulladás, mely főleg a szem és az orr bőrrendszerét érinti.

Kiemelt B2-vitamin igénye a várandós, szoptatós kismamáknak, fogamzásgátló szert szedő nőknek van. A fekélybetegek, illetve tartós diétán élők is fordítsanak különös figyelmet a magasabb riboflavin bevitelre.

A B5-vitamin (pantoténsav) számos biokémiai reakciót szabályoz. Enzimalkotó. Sebgyógyulásban, a bőr épségének biztosításában is szerepe van. Hiánya fáradékonyságot, fejfájást, émelygést, alvászavart, súlyosabb esetben a végtagok zsibbadását, izomgörcsöket okoz.
B5 vitamin forrás: száraz hüvelyesek, húsok, máj, gabonafélék.

A B6-vitamin (piridoxin) számos anyagcsere-folyamat szabályozásában vesz részt, nélkülözhetetlen az idegrendszer működéséhez, a bőr anyagcseréjéhez és a vérképzéshez. Hiánya leggyakrabban táplálkozási eredetű, bőr- és nyelvgyulladást, vérszegénységet és – különösen csecsemőknél és kisgyermekeknél – görcsöket okozhat.
B6-vitamin forrás: húsok, hal, máj, élesztő, olajos magvak, csírafélék.

A B12-vitamin (kobalamin) nélkülözhetetlen a sejtek növekedéséhez, a sejtosztódáshoz és a vérképzéshez. Hiánya vérszegénységet okoz. B12-vitamin forrás: állati eredetű élelmiszerek, mint a hús, hal, belsőségek, kefir, joghurt, sajt, tojás.

A C-vitamin, más néven aszkorbinsav az legsokoldalúbb vitamin, szervezetünk számára szinte felbecsülhetetlen. Dohányosok számára pedig kétszeresen az. Segíti az égések, egyéb sebek regenerálódását, a vas felszívódását, emellett pedig igen fontos antioxidáns.

A heveny fáradtság, levertség, különös tekintettel a "tavaszi fáradtságra" gyakran C-vitamin hiányra vezethető vissza. Jelentősebb C-vitamin hiány vérzékenységgel járó betegségek kialakulásában (például skorbut) is jelenthet. Nagyon fontos, hogy várandós, szoptatós kismamák, vesebetegek, illetve bárki aki lázas, netán fertőző betegségben szenved, a napi ajánlott C-vitamin bevitelnél nagyobb mennyiséget igényel - különös tekintettel a dohányosokra, hiszen az ő szervezetüknek naponta legalább 100 mg C-vitaminra van szüksége.

A C-vitamin túladagolásához extrém mennyiségre van szükség (tartósan napi 1000 mg) de ez sem feltétlenül jelenthet problémát, hiszen a felesleg vizelet formájában távozik a szervezetből. Előfordulhat azonban gyomor- és alvászavar, fejfájás, vesekő-képződés. Bár a várandós, szoptatós kismamák szervezetének megemelkedik a C-vitamin igénye, a tartós túladagolás az ő számukra is veszélyes lehet.

A C-vitamin (aszkorbinsav) nélkülözhetetlen a kötőszövetek, a csontszövet, a fogak képződéséhez, a sebgyógyuláshoz, és számos más anyagcsere-folyamathoz. Hiánybetegsége a skorbut.

A folsav szükséges többek között a vérképzéshez. Sejtosztódást elősegítő, magzatvédő hatású. Hiánya vérszegénységet, illetve magzati életkorban fejlődési rendellenességet okoz. Folsav forrás: leveles zöldségek (paraj), zöldborsó, brokkoli, sárgarépa, gyümölcsök, máj, tojássárgája, élesztő.

A H-vitamin (biotin) a zsírok és a szénhidrátok anyagcseréjéhez nélkülözhetetlen enzimalkotó. Hiánya fáradékonyságot, izomfájdalmat, étvágytalanságot vált ki. H-vitamin forrás: máj, paradicsom, élesztő, tojássárgája, dió.

A pantoténsavnak már a neve is utal előfordulási helyére: a görög eredetű név jelentése: mindenütt előforduló, tehát arra mutat, hogy széles körben fordul elő az élelmiszerekben. Egyes kutatások szerint serkenti a mellékvese hormonjainak termelődését, és feltételezik, hogy lassíthatja az öregedést. A pantoténsav a koenzim-A nevű enzim alkotórészeként központi szerepet tölt be a szénhidrát-, a zsír- és a fehérjeanyag-cserében. A koenzim-A szinte minden anyagcsere-folyamat kulcsenzime, így a legtöbb létfontosságú anyag előállításában is jelentős szerepet tölt be. Érdekesség, hogy a panthenolt gyakran alkalmazzák bőrvédő krémekben, melyekben segít megőrizni a bőr rugalmasságát és puhaságát. Hajápoló termékekben is alkalmazzák, hogy megóvja a hajat a kémiai és mechanikai károsodásoktól.

Mihez szükséges még? A koleszterinszintézishez, ingerületátvivő anyagok képzéséhez és a hemoglobin szintéziséhez 

A jód a pajzsmirigy-hormonok egyik alkotóeleme, ezáltal az anyagcserében kulcsfontosságú. Szükséges az idegrendszer és a vérkeringés szabályozásához is. Aa káros radioaktív sugárzások kivédésében is szerepe van, ez úgy működik, hogy megfelelő jódellátottság esetén a szervezet a radioaktív jódot nem engedi felszívódni és beépülni. 

Magyarország talaja erősen jódhiányos, ezért a táplálékból szerzett napi jódbevitel nem fedezi a szükséges napi mennyiséget. 

Szervezetünk napi jódszükséglete Magyarországi viszonyok között :
0-6 hónapos korban: 35 mikrogramm
6-12 hónapos korban: 40-80 mikrogramm
1-6 éves korban: 80-120 mikrogramm
7-12 éves korban: 150 mikrogramm
felnőtteknél: 100-200 mikrogramm
Jód hiányában az anyagcsere lassul, depresszió léphet fel, a szérumban az össz-zsiradék szint nő, fiatal korban kreténizmus léphet fel, várandós anyáknál a magzat elhalása, spontán abortusz, magzatfejlődési rendellenességek jelentkeznek. Általános tünet a golyva, a pajzsmirigy megnagyobbodása.

 

A szelén szerepét az utóbbi években kezdték el tisztázni. Az emberi szervezetben nagyon kevés, mintegy hat mg szelén van összesen, ennek nagy része is a májban, a fogzománcban és a körömben található. Szükséges a sejtmembránok épségének megtartásához. Az élelmiszerek szeléntartalma nagymértékben függ a talaj szeléntartalmától.

 

A cink mintegy 2-3 grammnyi mennyiségben van jelen az emberi szervezetben. A legfontosabb szerepe az, hogy az inzulin alkotórészeként a vércukorszint-szabályozásban vesz részt. Az inzulinon kívül mintegy hetvenféle enzimben van jelen. 

Cink hiányában a gyerekeknél törpenövés, a herék elsorvadása jelentkezik, felnőtteknél elhúzódó sebgyógyulás, csökkent étvágy és ízérzés, letargia, hasmenés, bőrgyulladások jelentkeznek.

A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át (egységnyi mennyiségű A-vitamint hatszor annyi béta-karotinból állít elő). Az A-vitamin fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából. Az A-vitamin hiányának az egyik legelső tünete a farkasvakság. A szem képtelen alkalmazkodni a gyenge fényhez, ha az ideghártya fény- és színérzékelő receptoraihoz szükséges retinol (A-vitamin) nincs jelen.

Felmérések szerint a karotinoidok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek előfordulási arányát és jó hatással vannak a koleszterin szintre. A C-vitaminnal együtt fogyasztott nagyobb mennyiségű beta-karotin a szürke hályog megelőzésében játszik szerepet.

P-vitamin (rutin)

A rutin tulajdonképpen a bioflavonoidok közé tartozó anyag, amely a C vitamin kísérőjeként fordul elő, megvédve a C-vitamint az oxidációtól és elősegítve a felszívódását. Hatása , hogy erősíti a hajszálereket, mérsékli a koleszterinszintet, lassítja az öregedési folyamatokat, jó az ödéma ellen. Hiányában gyengül az érfal, elpattanhatnak a hajszálerek, rugalmatlanná válnak az érfalak. 

 

A Revitasol Junior kapszula hatóanyagai: Alga-Kálcium, Vas, Magnézium, Cink, B1-vitamin

A Revitasol Junior folyadék hatóanyagai: Lecitin, C-vitamin, Kolin, Niacin, E-vitamin, Inosit, Mangán, Rutin, Béta-karotin, Pantoténsan, B6-vitamin, B2-vitamin, A-vitamin, Folsav, Biotin, Jód, Szelén, D3-vitamin, B12-vitamin